kurdistanflagday1

Demonstratie op 17 december in Den Haag!

De Koerdische gemeenschap in Nederland viert op 17 december de nationale vlag dag in Den Haag. MALIVELD Koekamplaan 6 2594 AA Den Haag More »

img_5547

De Koerdische strijd tegen IS

In Almere komen meer dan honderd Koerden bijeen om de dood van een peshmerga strijder met zijn familie te herdenken. Op zondag 20 november hebben een aantal leden van de KJSU deelgenomen More »

14479701_1761044547483594_3924956321751898311_n

Ceremonie voor studenten die het schooljaar 2015/2016 met succes hebben afgesloten

Zaterdag (24-09-2016) werd er door de Koerdische jongere en studenten unie in Nederland een ceremonie gehouden voor studenten die het schooljaar 2015/2016 met succes hebben afgesloten. Deze ceremonie begon met een minuut More »

17

KJSU en KWU hebben samen de internationale vrouwendag gevierd!

Op 8 maart 2016 hebben de Koerdische jongeren en studenten unie (KJSU) in samenwerking met de Koerdische vrouwen unie- NL (KWU) de internationale vrouwendag in Amstelveen gevierd. Internationale Vrouwendag is de dag More »

2

Koerdische leider Mustafa Barzani herdacht in Almere

Op 6 Maart 2016 in Nederland is de legendarische Koerdische leider Mustafa Barzani herdacht. Het is 37 jaar geleden dat de Koerdische leider Mustafa Barzani overleed. In Almere werd er een herdenking More »

Demonstratie op 17 december in Den Haag!

kurdistanflagday1

De Koerdische gemeenschap in Nederland viert op 17 december de nationale vlag dag in Den Haag.

MALIVELD
Koekamplaan 6
2594 AA Den Haag

De Koerdische strijd tegen IS

img_5547

In Almere komen meer dan honderd Koerden bijeen om de dood van een peshmerga strijder met zijn familie te herdenken.

Op zondag 20 november hebben een aantal leden van de KJSU deelgenomen aan de herdenking van Azad Kocher. Martelaar Azad Kochar is tijdens de strijd met de terroristen (ISIS) om het leven gekomen. Martelaar Azad Haci Kocher vocht voor een Koerdische identiteit en is hierdoor op een eervolle manier aan zijn einde gekomen. In de geschiedenis van de Koerden is dit niet de eerste en ook niet de laatste martelaar die tijdens het verdedigen van zijn volk en land om het leven is gekomen door de vijand.

Ceremonie voor studenten die het schooljaar 2015/2016 met succes hebben afgesloten

14479701_1761044547483594_3924956321751898311_n

Zaterdag (24-09-2016) werd er door de Koerdische jongere en studenten unie in Nederland een ceremonie gehouden voor studenten die het schooljaar 2015/2016 met succes hebben afgesloten. Deze ceremonie begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de Koerdische martelaren.

De ceremonie werd bijgewoond door de genodigde studenten, ouders en een aantal gasten uit het buitenland. Een van de genodigde was zijne excellentie Dellawar Ajgeiy vertegenwoordiger van de Koerdische regionale regering KRG in Benelux. De heer Dellawar Ajgeiy sprak de aanwezige studenten bemoedigende woorden toe door ze duidelijk te maken dat zij door het behalen van een diploma straks van grote waarde zullen zijn voor een nieuw en veilig Koerdistan. Na de speech van de KRG vertegenwoordiger werden de aanwezige gasten door het bestuur van de KJSU bedankt voor hun aanwezigheid waarna de uitreiking begon en de studenten een voor een onder applaus van de aanwezige naar voren werden geroepen om hun cadeau in ontvangst te nemen.

Wij hopen als KJSU dit elk jaar te kunnen organiseren om de Koerdische studenten in Nederland te laten zien dat zij van onschatbare waarde zijn voor Koerdistan. Met het behalen van een diploma en een mooie functie bekleedden wordt je gezien als een mooi uithangboord voor Koerdistan ongeacht waar je later gaat werken of dat in Nederland is of Koerdistan. Als laatste willen wij namens de KJSU de heer Gohdar Botani bedanken die zich heeft ingezet om deze dag te kunnen organiseren en natuurlijk ook alle vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd dat deze dag goed kon verlopen.

Het bestuur.

KJSU en KWU hebben samen de internationale vrouwendag gevierd!

17

Op 8 maart 2016 hebben de Koerdische jongeren en studenten unie (KJSU) in samenwerking met de Koerdische vrouwen unie- NL (KWU) de internationale vrouwendag in Amstelveen gevierd. Internationale Vrouwendag is de dag waarop de eerste staking van vrouwen wordt herdacht, die plaatsvond op 8 maart 1908 in New York. Deze staking was het begin van de emancipatie van vrouwen en de strijd tegen vrouwendiscriminatie.

Koerdische leider Mustafa Barzani herdacht in Almere

2

Op 6 Maart 2016 in Nederland is de legendarische Koerdische leider Mustafa Barzani herdacht.
Het is 37 jaar geleden dat de Koerdische leider Mustafa Barzani overleed. In Almere werd er een herdenking georganiseerd door de KDP-Nederland, zoals ieder jaar.

Op 1 maart 1979 overleed Mustafa Barzani in Washington, nadat hij een hartaanval gekregen had. Barzani heeft in zijn leven veel gemaakt. Zo diende hij in de Republiek van Mahabad en vocht hij voor autonomie in Zuid-Koerdistan in 1970-1974. Hij streed voor een Koerdische staat met Kerkuk binnen haar grenzen.

Herdenking luitenant-kolonel Shewket Mzori

13

Een Nederlandse Koerd is woensdag 15 december 2015 in de buurt van de Iraakse stad Mosul gesneuveld tijdens de strijd tegen Islamitische Staat (IS).

Shewket Mizory, kwam samen met vijf andere strijders om het leven door een zelfmoordaanslag door IS.

Shewkat Mzori (1968) heeft meer dan vijftien jaar in Nederland gewoond en laat hij een vrouw, twee zonen en een dochter achter. Vorig jaar verliet Mizory Nederland om zich aan te sluiten bij de Peshmerga die tegen IS vechten.

Hij had de rang van luitenant-kolonel en vocht in de jaren tachtig ook al.

Afgelopen vrijdag organiseerde KJSU en JS Rijnmond een zeer succesvol Seminar over ‘’ISIS’’

1

Afgelopen vrijdag organiseerde Koerdische Jongeren en Studenten Unie- Nederland gezamenlijk met de jonge socialisten binnen de PvdA afdeling Rijnmond een zeer succesvol Seminar over ‘’ISIS’’ Wij danken het publiek voor hun komst en in het bijzonder Hemin Hawramy gezamenlijk met ‘’’Michiel Servaes’’ over de politieke atmosfeer in en rondom Zuid-Koerdistan.

De foto’s hierboven geeft je een impressie van de leerzame avond.
Wees er de volgende keer ook bij!

Benieuwd naar onze opkomende event? Like ons op Facebook en share deze post!
Koerdische jongeren en studenten unie & Jonge Socialisten binnen de PvdA afdeling (Rijnmond )

KJSU:

Gohdar Botani
Deldar Barzani
Dindar Eminky
Khalid Hassan

Op 17-10-2015 De KDP-NL organiseerde een uitwisseling bijeenkomst

4

Op 17-10-2015 De KDP-NL organiseerde een uitwisseling bijeenkomst voor haar leden over de recente ontwikkelingen in zuid Koerdistan. Namens de Koerdische jongeren en studenten – unie KJSU, kreeg onze voorzitter ( Gohdar Botani ) de kans om zijn gedachten uit te wisselen over de recente ontwikkelingen in Zuid-Koerdistan.

 

1 2

 

3 5

informatie bijeenkomst over de recente ontwikkelingen in Zuid-Koerdistan

10

Op 16-10-2015 organiseerde KJSU een informatie bijeenkomst voor de leden over de recente ontwikkelingen in Zuid-Koerdistan. 

Zaterdag 16 mei 2015 organiseerde de (KJSU) haar jaarlijkse voetbal toernooi

1

Beste KJSU leden en niet-leden,

 

 

Zaterdag 16 mei 2015 organiseerde de Koerdische Jongeren en Studenten Unie (KJSU) haar jaarlijkse voetbal toernooi. Uit heel het land werd er gehoor gegeven aan de roepingom deel te nemen aan deze activiteit. Met maar liefst 10 teams en ruim 90 aanwezigen was dit een geslaagde middag. Onder het genot van heerlijke Koerdische lekkernijen hebben wij deze middag samen door gebracht. Onder de aanwezigen bevonden zich behalve voetballers ook trouwe supporters, moeders, vaders en leden van KDP Nederland.

Het was een strijdlustige voetbal toernooi met vele mooie doelpunten en spectaculaire voetbal trucs. In de finale speelden de teams Immerloo en AZC een spannende en tandenknarsende wedstrijd. Team AZC was met 2-1 te sterk voor Immerloo en ging uiteraard met de KJSU beker naar huis.

Wij als het KJSU bestuur kunnen met een glimlach terug kijken naar deze middag. De doelstellingen die de KJSU onder andere voor ogen heeft is het samenbrengen van Koerdische jongeren in heel het land, dit is naar onze mening aardig gelukt.

Namens (KJSU) willen wij iedereen die deelgenomen heeft en aanwezig was diep vanuit ons hart bedanken voor jullie aanwezigheid. Wij hadden als doel voor ogen om Koerdische jongeren en ouderen bij elkaar te brengen onder een sportief dak. Dit zorgde voor een sociale en plezierige sfeer onder iedereen en heeft een band gecreëerd onder alle aanwezigen. Maar vooral willen wij Fryad Koye ( scheidsrechter ) hartelijk bedanken voor het zorgen van een veilige sfeer tussen alle spelers en dat iedereen plezierig kon spelen. Fryad Koye heeft toegestaan om vrijwillig te scheidsen voor vier achtereenvolgende uren.

Hazar slaw u rez bu xanewadani serbarzy shehidani kurd u kurdistan we le giyani paki shehidan.

Beji Kurd u Kurdistan
Het KJSU
bestuur
www.kjsu.nl